Zelfpluk

Csa bloemenpluktuin


Bij  het  Wijveld in bloei kan je zelf bloemen komen  plukken.

Wandelend op de bloemenplukweide mag jij dus je eigen boeket samenstellen. Het is  een heerlijk moment om even alles te vergeten, te onthaasten, puur voor jezelf of samen met iemand.  Het enige wat je (moet) doen is je overgeven aan de verleidingen van vorm, kleur en geur! 


Het plukken gebeurt via een plukabonnement volgens csa principe. Csa is de afkorting van community supported agriculture, wat onder andere betekent dat de consument de boer mee ondersteunt in zijn voortbestaan. Je betaalt vooraf je abonnement waarmee de consument in ons geval zelf op het veld mag komen plukken. Dit principe garandeert de boer een zekerder inkomen en een financieel zorgeloze start van het seizoen. Dat is duurzaam boeren!

Het sociale aspect is bij ons ook belangrijk, de pluktuin is jouw tuin. Je bent dus ook welkom om mee te helpen, gezellig bloemen schikken, picknicken, genieten van een zonsondergang of een praatje maken met de boerin of collega-plukkers en nog zoveel meer!

De bloemenpluktuin is aangesloten bij het csa-netwerk, alle info hieromtrent: 


Hoe werkt het en wat kost het?

Een plukabonnement geeft je de mogelijkheid zelf je bloemen te komen plukken.   Je betaalt op voorhand voor het aantal boeketten die je dat seizoen wenst.  Het veld is steeds toegankelijk dus je mag komen wanneer jij daar zin en tijd voor hebt.

Het plukseizoen start eind maart/ begin april en loopt tot eind oktober.


Er zijn 2 soorten abonnementen:

- Basis abonnement 300€= 400 stengels= 10 boeketjes van 40 bloemstelen  of 20 keer 20 stelen.

- Klein abonnement 160€= 200 stengels= 10 boeketjes plukken van 20 bloemstelen, dit is ongeveer tweewekelijks een boeketje.


Het aantal bloemstelen per boeket mag je naargelang aanpassen. Pluk je bijvoorbeeld graag wat minder in meer plukbeurten dan kan dat, meer per keer kan dan weer niet. We beginnen het seizoen met kleine boeketjes van 10 stengels, daarna 20 stengels( dit zal gedurende het seizoen ons basis aantal per keer zijn). Met een abo van 400 stengels mag je ipv 20 wel tot 40 stelen plukken per keer.

Via email hou ik jou als plukker op de hoogte van alles wat je moet weten over het plukaantal en de bloemen.  Aan het begin van je abonnement word je uitgenodigd op een kennismaking waarin er oa zal aangeleerd worden hoe je best bloemen plukt en schikt zodat je er het langste van kan genieten.


Inschrijven

De laatste jaren is de plukweide enorm populair geworden dus zijn we genoodzaakt te werken met een wachtlijst. Hieronder kan je je aanmelden, rond maart 2023 nemen we contact met je op als er plaats vrij is om in te schrijven.


Wachtlijst


Momenteel zijn alle plaatsen bezet, schrijf je in op de wachtlijst

en we houden je op de hoogte indien er plaatsen vrijkomen.

* verplicht veld

Reactie van een plukster


Ik wil JOU heel erg bedanken!! Het was één van mijn beste beslissingen om een plukabonnement te nemen bij jou.
Wat een GROOTSE vreugde heeft het me telkens gegeven om naar het wijveld te gaan, de bloemen uit te kiezen, mooie boeketjes te maken en in mijn huis te hebben!!
Echt, HEERLIJK;
Ik vind de energie van de plek daar ook fantastisch. Er zit zoveel liefde en aandacht in het wijveld.

Dank je wel dat je dit neerzet, ik heb er intens van genoten en zal er in de toekomst ook nog zeker intens van genieten

Mathilde